fredag 23 oktober 2009

En bild säger mer än tusen ord!

När fritid och undervisning går hand i hand


Märks det vad den här tjejen brukar göra på sin fritid? Jag måste även tillägga att vi just nu arbetar med tema rymden (se slutet av berättelsen). 

Julia hittar en sida som heter Gosupermodel.com

Det var en gong en tjej som hette Julia hon var inne på sin dator och hitta en sida som hette Gosupermodel.com när hon såg den tyckte hon den var spenande och blev medlem i sidan. Hon fick massor av kompisar där. Men en dag blev hon kompis med en tjej som hette Johanna12348. Dom blev bästisar i stellet för att vara vanliga kompisar. Och Julias gubbe hette Julia123. Men! En dag såg hon en tjej som var lik Johanna12348 och frågade har du en gubbe som heter Johanna12348 på Gosupermodel.com? tjejen svarade ja det har jag varför undrar du? Julia svarade för det är jag som är Julia123. WOW!!! Sa tjejen. Julia frågade vad heter du? Tjejen svarade jag heter Johanna precis som i Gosupermodel.com. Johanna frågade vad Julia hette och Julia svarade och sa att hon hette Julia. Och dom gick till Julias hem och pratade om vad dom skulle vilja göra. Julia sa att hon ville åka upp i rymden och Johanna ville också det men dom fick inte det. Nu ska Johanna hem så sa Julia Hejdå. SLUT!!!

tisdag 13 oktober 2009

"Jannie, Pernilla!...nu har flera paket försvunnit!"























Efter önskemål från barnen aktiverade vi idag deras Skypekonton så att de kan chatta, videokonferensa och prata. Innan hade jag en lite genomgång (vi var utan projektor idag vilket syns på bilden) om IP-paket och hur informationen distribueras. Om några paket inte kommer fram till rätt ställe så blir det luckor i informationen. Bilder som blir suddiga eller pixlade, hackigt ljud eller andra störningar. Barnen var som öppna spjäll som vanligt. Ställde helt relevanta frågor till hur det fungerar. Inga konstigheter att introducera nya begrepp. De nya kunskaperna omsatte de direkt till förståelse. "Nu har det försvunnit paket igen!"

Jag måste däremot snart börja läsa på lite för att kunna svara på deras frågor..

måndag 12 oktober 2009

Jag har världens bästa jobb!!!

Nu är det väll på tiden att jag börjar skriva lite igen! Jag har varit helt upptagen i att planera och organisera osv på sistone. Men nu så ska det bli bättring på det:) 

Jag måste bara få berätta att jag har världens bästa jobb! Klassen slutar aldrig att förvåna mig, de är så nyfikna, kreativa och kunskapstörstiga:) För cirka en vecka sedan hade en tjej i klassen upptäckt den nya rubriken "grupper" i menyraden på ettorna.ning.com. På min vägg skrev hon:

Klockan 19.42 den 16 September 2009, Jessica <3 sade ...
Pernilla vad är grupp för not. för idag kikade jag lite på grupper och det stog vilket namn. vilken bild .vilken gruppadress och massa andra sacker jag undar det????? från Jessica. PS. Jag kan inte byta tema det står bara byt bild eller min sida för jag undrar det varför jag inte kan det????. 

Innan jag hann svara på mailet hade hon skapat en grupp som hon döpte till stjärnorna. I kommentarfältet skrev hon följande:

Hej jag har skapat en stjärn grupp som är bra för den handlar om rymden och stjärnor<3<3<3>

Strax därpå hade ytterligare 5 grupper skapats, och senast idag i matsalen hölls en het diskussion om vilka framtida grupper som barnen skulle skapa. Jag ser fram emot fortsättningen! 

Veckans communityutdrag-Kommunikationen fungerar

Flicka:
Hur ser man filmen Jannie ???

Jannie:
För att se filmen måste man kopiera länken och kopiera in den i webbläsaren, Safari. Lycka till och så ses vi imorgon.

Flicka:
Okej.

(Lägg märke till att mitt svar utgår från att de vet att en länk är en webbadress, att jag förstärker att Safari är en webbläsare och att man vet hur man kopierar och klistrar in...)

fredag 2 oktober 2009