Vi hade inte tänkt på det, att det skulle vara helt nödvändigt. Men för eleverna var det självklart.
Meh...någon måste ju läsa den såklart!
Broängens ettor är ett projekt där årskurs 1 på skolan utrustas med varsin bärbar dator för att stimulera deras lärande. Att arbeta med ljud, bild, rörlig bild, chattar och communities kommer att bidra till att deras naturliga lust att kommunicera bibehålls. Har texten en funktion och en publik blir den meningsfull. Här kan man följa pedagogen Pernilla Mellqvist och mediepedagogen Jannie Jeppesens arbete och reflektioner kring vad de ser.
4 kommentarer:
Det är ju det som de som är lite kritiska... vem ska läsa det? Hur många kommentarer har ni till era inlägg? Jag läser det naturligtvis gärna:-)
Här på bloggen är det ju inte så många kommentarer längre. Med på klassens egna community, det stängda, där läser de varandras texter och ser varandras filmer hela, hela tiden. Föräldrarna finns ju där också. :)
Hej Jannie! En liten fråga ang. ningen. Har alla eleverna samma lösenord och gör det då att de kan ändra i varandras profiler? Det borde det väl inte eftersom det hänger ihop med anv.namnet? Innan vi gör universalfel... Hälsningar Bea och Karin
För att bjuda in till ningen skickar man en inbjudan till en mailadress. Jag valde att skapa gmail-konton till dem då ning mailen studsade från vår kommunmail, first class.. Det innebär att alla elever har egna personliga konton med personliga inlogg. Lite pyssel i början, men nödvändigt. Att jag använder g-mail beror på att jag ser större möjligheter för dem längre fram när de blir lite äldre..docs, apps wave osv + allt det som inte kommit än!
Skicka en kommentar