torsdag 28 januari 2010

Var skall det publiceras?

Under förra veckan gjorde eleverna tidningar. De handlade om 2009 och vad som hänt under året. Tidningarna gjordes i ett ord/layoutprogram, Pages, och de startade genast att göra tidningar, affischer och kort om en massa olika ämnen. Ju fler verktyg de upptäcker desto större valfrihet har de när de arbetar. Under arbetet kom frågan: Var skall det publiceras?

Vi hade inte tänkt på det, att det skulle vara helt nödvändigt. Men för eleverna var det självklart.

Meh...någon måste ju läsa den såklart!

4 kommentarer:

Maria Eriksson sa...

Det är ju det som de som är lite kritiska... vem ska läsa det? Hur många kommentarer har ni till era inlägg? Jag läser det naturligtvis gärna:-)

Jannie Jeppesen sa...

Här på bloggen är det ju inte så många kommentarer längre. Med på klassens egna community, det stängda, där läser de varandras texter och ser varandras filmer hela, hela tiden. Föräldrarna finns ju där också. :)

Dalaskolans Ettor sa...

Hej Jannie! En liten fråga ang. ningen. Har alla eleverna samma lösenord och gör det då att de kan ändra i varandras profiler? Det borde det väl inte eftersom det hänger ihop med anv.namnet? Innan vi gör universalfel... Hälsningar Bea och Karin

Jannie Jeppesen sa...

För att bjuda in till ningen skickar man en inbjudan till en mailadress. Jag valde att skapa gmail-konton till dem då ning mailen studsade från vår kommunmail, first class.. Det innebär att alla elever har egna personliga konton med personliga inlogg. Lite pyssel i början, men nödvändigt. Att jag använder g-mail beror på att jag ser större möjligheter för dem längre fram när de blir lite äldre..docs, apps wave osv + allt det som inte kommit än!