torsdag 6 maj 2010

Ringar på vattnet


Vad händer med barnen när de får en mottagare till sina texter? I vår klass så händer det i alla fall massor. I förra veckan hade ett av barnen skapat sin egna blogg (utanför vårt community) och helt plötsligt börjar alla att fråga ut henne om hur hon hade gått tillväga. Vi avbröt då lektionen för en snabb redovisning. I redovisningen klargjorde hon (mha vår projektor) om hur och varför hon hade skapat en blogg. När hon bläddrade igenom funktionerna och kom till statistik funktionen så blev alla extra intresserade. Wow - kan man kolla hur många som är inne på sidan? Japp, men än så länge kan ni ju se här i diagrammet att det bara är en som har varit inne och det är jag. Svarar hon stolt. Observera här att de lär varandra statestik och att tolka diagram. Som lärare blir man ju extra glad att höra hur barnen spontant lär varandra matematik.

Efter redovisningen var tankeverksamheten i full gång hos barnen och diskussionerna om att skapa egna bloggar studsade mellan väggarna. Dagarna efter kom flera barn in och berättade stolt att de också skulle skapa bloggar. Fantastiskt!

1 kommentar:

Unknown sa...

Härligt exempel på barns inbyggda förmåga till nyfikenhet och kreativitet samt vilja att lära. Ännu roligare att se att ni stödjer dem i detta arbete!