torsdag 2 april 2009

På förekommen anledning

Idag blev det ohållbart. Eleverna visade hur de gjorde för att hålla ordning på sina skrivbord. Filerna som hopar sig börjar bli många och de är så intresserade av att personalisera sin dator genom att byta skärmbild hela tiden och den blir ju helt sabbad av stöket. Så de har olika lösningar på det, för vi har glömt att visa hur man skapar mappar och sparar där efter kategori. Så imorgon lade vi in en städtimme. Vårstädning då de lär sig mappar. Vilket jag borde praktisera, se bild. ;)

På tal om skärmbilder. Många har haft problem med "suddiga" bilder både i deras skärmbilder men också i deras bildspel. Så idag gick vi igenom olika format, dvs storlekar och hur det funkar. Ju högre pixeltal desto större bild och vad som händer med en liten bild som "dras ut". Det hade vi inte tänkt från början...men behovet styr.

Det har visat sig att det är problem med chatten för många av eleverna. Jag kommer jobba på problemet vilket kan innebära en avstängning i perioder för chatfunktionen.  Det kan vara bra att känna till!

Inga kommentarer: